Naar het Nijntje museum in Utrecht

Afgelopen weekend hebben we een uitstapje gemaakt naar het Nijntje museum in Utrecht. Voor onze kleine prins een groot succes, want het museum biedt veel speelruimte en daar gaat het de kids natuurlijk om. Maar ook voor volwassenen is er wel het één en ander te leren over de oorsprong van Nijntje. Zo leerde ik dat Dick Bruna een man is, gek genoeg heb ik mijn hele leven gedacht dat Dick Bruna een vrouw was.

Nog een leuk feitje voor degenen die het niet wisten: Nijntje is een meisje. Waarom? Omdat Dick Bruna het leuker vond om jurkjes te tekenen dan broeken. En zelfs als je dit al wist, is er vast nog wel iets te leren in de informatieve ruimte over het leven en de creaties van Dick Bruna.

Maar wat vooral belangrijk is (voor kinderen dan), is de speelruimte. Al bij binnenkomst staan er verschillende televisies en koptelefoons met geluidsfragmenten met knoppen die zelfs door de kleinsten te bedienen zijn. Bovendien is er een grote speelruimte waar kinderen met alles kunnen spelen wat maar met Nijntje te maken heeft (en volwassenen ook), zoals: kleine en grote, zachte Nijntje blokken, magnetische muurpuzzels, computers met spelletjes, televisieschermen met filmpjes en een echt Nijntje huisje waar kinderen in kunnen en zich zelfs kunnen aankleden met kleding van Nijntje.

Daarna kun je nog naar boven naar ‘Bij Nijntje op zolder’, een zolder zoals je het bij oma aantreft, bedacht door Roland Sohier, compleet met glijbaan, knutseltafel en allerlei wetenswaardigheden. Daarna houdt het museum overigens wel op. Na twee uurtjes heb je het dan ook wel gezien. Voor onze prins was dit lang genoeg, maar als je meer wilt, kun je gelukkig ook nog naar het Centraal Museum. Met je toegangskaart krijg je namelijk ook toegang tot het Centraal Museum en voor 3 euro extra kun je die dag nog een bezoek brengen aan het Rietveld Schroderhuis.

De entree is voor kinderen tot en met 12 jaar gratis, een groot voordeel dus. Voor jongeren van 13 jaar tot en met 17 jaar is de entree 5 euro en voor degenen van 18 jaar en ouder is de prijs 11 euro. Wel zijn er mogelijkheden voor kortingen en gratis entree. Kijk hiervoor op de website van het Centraal Museum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *