Attractiepark Drouwenerzand in Drouwen

Een weekendje weg naar… Drouwenerzand! Ooit van gehoord? Jij misschien wel, wij in ieder geval niet eerder tot we er ineens een huisje hadden geboekt. Een weekend zouden we verblijven in het dorp Drouwen, in Drenthe, in een bungalow bij het attractiepark Drouwenerzand. Lees hier onze ervaringen.

Drouwenerzand is een leuk pretpark wat vooral veel weg heeft van een hele grote kermis met wat extra’s die bij een gewone kermis niet te vinden zijn. Vooral voor kinderen tussen de drie en de twaalf jaar is het een speelparadijs waar ze vast wel een paar dagen zoet kunnen zijn. Volwassenen en oudere kinderen hebben het wat sneller gezien, want het pretpark is niet erg groot. Na één dag heb je het hele pretpark gezien en ben je in alle attracties geweest.

De attracties variëren wel, waardoor er voor jong en oud wel iets tussen zit. Er zijn attracties voor de jongeren, zoals draaimolens, klimtoestellen, treintjes, trampolines en rijdende paardjes. En ook voor de ouderen zijn er wat snellere attracties, zoals een achtbaan, piratenboot en botsauto’s, al is dit niets voor de echte sensatiezoekers. Maar de meeste kinderen zullen het ongetwijfeld naar hun zin hebben in het park.

In het park zijn veel zitruimten, waar je kunt zitten, terwijl de kinderen spelen en ook is er een grote overdekte ruimte binnen waar je kunt zitten en waar ook wat indooractiviteiten te vinden zijn, zoals een telefoonmuseum, flipperkasten en lachspiegels. Hier is ook gratis thee, koffie en limonade te verkrijgen en het eten in het pretpark is gratis en wel het lievelingseten van de meeste kinderen: patat, ijs en limonade. Nee, geen verantwoord voedsel, maar stiekem toch wel erg lekker. Voor een paar daagjes de ogen dichtknijpen dus.

Tips bij het bezoeken van Drouwenerzand

  • Boek lang van tevoren, dan heb je ruime keuze tussen de huisjes. Niet alle huisjes zijn standaard en dan is het ook goedkoper.
  • Let er wel op of entreebewijs bij de huur van een huisje inbegrepen is.
  • Bekijk ook wat er in de omgeving te doen is, vooral bij een langer verblijf dan een paar dagen, zoals een bezoek aan de hunebedden.
  • Neem wandelschoenen mee als je van wandelen houdt, het is een bosrijke omgeving waar je veel kunt wandelen of kunt fietsen.
  • Fietsen zijn ook te huur, maar moeten de avond van te voren gereserveerd worden.
This entry was posted in Uitjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *