Sensory bags in alle soorten en maten

Sensory bags zijn leuk om mee te spelen voor de kleintjes, maar vooral ook heel leuk om te maken. Ik ben op het idee gekomen via een Amerikaanse creatieve moeder, vond het een heel leuk idee en dus ben ik zelf ook aan de slag gegaan om onze eigen sensory bag te maken.

Voor deze sensory bag heb ik kinderbadschuim gebruikt van de Hema, wat een mooie oranje kleur geeft en een hele lekkere geur geeft. De figuurtjes heb ik ook bij de Hema gekocht en de zak zelf is een diepvrieszak met druksluiting. Ik heb de hele fles badschuim in de zak gedaan, de figuurtjes toegevoegd en de zak goed dichtgedrukt. Daarna heb ik voor extra stevigheid de achterkant en de zijkanten met doorzichtige tape beplakt. Zo kan de zak ook niet ineens opengemaakt worden. Het resultaat mag er wezen of niet? Mijn zoontje is er in ieder geval blij mee, evenals wat andere leeftijdgenootjes voor wie ik het gemaakt heb.

Meer ideeën voor sensory bags?

Je kunt eindeloos variëren met de inhoud van de sensory bags en dat maakt ze zo leuk. Je kunt iedere keer weer iets anders maken en het zelfs aanpassen aan bijvoorbeeld een thema. Wat ideeën:

  • Gebruik in plaats van badschuim ook eens haargel of scheergel, het geeft een ander effect.
  • Door kleurstof toe te voegen, kun je een sensory bag een hele andere kleur geven.
  • Je kunt alle figuurtjes gebruiken die maar in een sensory bag passen.
  • Een sensory bag kan ook gebruikt worden om te leren, doe er bijvoorbeeld verschillende kleuren in of vormen en laat het kind de genoemde vorm of kleur aanwijzen of doe letters in de sensory bag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *