Nijntje verstoppertje spelen: een leuk spel voor kleine kids

Bij het bezoek aan het Nijntje Museum hoort natuurlijk ook een heel mooi Nijntje cadeau. Van opa en oma kreeg onze kleine prins het Nijntje verstoppertje spelen spel en dat staat in ieder geval voor onze kleine dreumes garant voor heel veel speelplezier. 

Houd wel twee AAA batterijen in de buurt, want deze zijn wel nodig maar niet inbegrepen en een schroevendraaier om het klepje mee open te maken. Als dat gebeurd is, kun je aan de slag op ongeveer de volgende manier: je zet Nijntje aan met de on/off knop, verstopt het ergens op een niet al te moeilijke plek, gaat zitten en je dreumes of peuter gaat op zoek.

Om het leuk te maken voor alle leeftijden, is het spel bruikbaar vanaf 6 maanden tot en met vier jaar. Er zitten namelijk ook omgevingskaarten bij, waarmee het moeilijker gemaakt kan worden voor een peuter. Hij of zij moet dan op de plekken van de omgevingskaarten gaan kijken. Maar voorlopig is het simpelweg verstoppen van Nijntje voor ons nog even genoeg.

We verstoppen Nijntje en Nijntje roept dan om de tien à twintig seconden: “Ik ben hier” of “Joehoe”. Onze prins hoort Nijntje en kijkt ons lachend aan. Vervolgens gaat hij direct naar de plek waar we Nijntje als laatste verstopt hebben. Als Nijntje daar niet ligt, gaat hij op zoek naar het geluid en kijkt overal in de omgeving daarvan. Zijn gehoor is dus in ieder geval goed.

Als hij Nijntje uiteindelijk gevonden heeft, roept hij blij Nijntje, Nijntje, Nijntje en vervolgens verstoppen we Nijntje weer, waarna we helemaal opnieuw de bovenstaande stappen doorlopen. Dat klinkt saaier dan het in werkelijkheid is. Voorlopig vinden we het allemaal nog erg leuk door de vrolijke gedrevenheid van onze Nijntje-zoeker. Wat ons betreft is het de nominatie voor Speelgoed van het jaar 2012 dubbel en dwars waard.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *