Zelfgemaakte verf maken met yoghurt

De eerste keer verven was voor mijn zoontje geen succes, want nadat hij naast het papier ook de tafel en de kinderstoel ondergekliederd had, ging de verf richting zijn mond en het liefst had hij ook zijn ogen een nieuw kleurtje gegeven. Geen goed idee, want verf lijkt me niet het ideale voedsel voor een jonge baby. Nu was hij toen wel iets te jong om te verven, maar nog altijd kies ik liever voor een wat veiligere manier van verven: zelfgemaakte verf met yoghurt.

Door yoghurt te mengen met kleurstoffen kun je allerlei kleuren yoghurt maken en geloof het of niet, maar je kunt het ook als verf gebruiken. Een veiligere manier om te verven voor de allerjongste kunstenaars. Naast of in plaats van yoghurt kun je ook vla gebruiken, zoals gele vla of frambozen vla. Zorg er alleen voor dat er geen stukjes in zitten, zoals aardbeien bij aardbeienvla vaak het geval is.

Je kunt de yoghurtverf zelf alle kleuren geven die je wilt. Je kunt kleuren mengen om nieuwe kleuren te krijgen of je kunt verschillende kleuren kiezen in het vaak uitgebreide aanbod bij bijvoorbeeld de Toko. Bij kleurstof geldt trouwens wel hoe meer kleurstof je gebruikt, hoe donkerder het wordt.

 

One thought on “Zelfgemaakte verf maken met yoghurt

  1. Gaat de yogurt op een gegeven moment niet stinken, of schimmelen?

    Ik vind het wel een leuk idee 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *